Vražje oči

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Vražje oči

Vrlo jednostavan i lagan kolač.

Sastojci

Broj porcija
24

Biskvit

4jaja
4 žlicešećera
4 žlicebrašna
2 žlicekakaa
¼ žličicepraška za pecivo

Krema

1 lmlijeka
2 vrećicepudinga od vanilije
2 žlicebrašna
8 žlicašećera
250 gmaslaca

Rolice

1 pakiranjelisnatog tijesta
250 gvišanja (svježe, zamrznute ili iz kompota)

Preljev

2 vrećicepreljeva za torte
2 žlicešećera

Priprema

1Pripremite biskvit

Pjenasto umutite jaja sa šećerom.


Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo te sjedinite smjesu.


2Pecite u pećnici

Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.


3Pripremite rolice

Razvaljajte listove lisnatog tijesta i izrežite ih na trakice tako da dobijete 8 traka.


Poslažite višnje na trake i zarolajte.


Pecite rolice u pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta, dok ne postanu zlatno-smeđe.


4Pripremite kremu

Od ukupne količine mlijeka odvojite otprilike 3/10 i ostavite sa strane. Ostatak mlijeka zagrijte dok ne zavrije.


U mlijeku koje niste stavili grijati umutite puding, šećer i brašno.


Kada mlijeko koje ste stavili grijati dosegne točku ključanja, smanjite vatru i lagano ulijte smjesu pudinga, šećera i brašna koju ste pripremili, stalno miješajući. Zatim nastavite kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.


Ostavite da se ohladi pa umiješajte maslac tako da se potpuno sjedini s kremom.


5Pripremite preljev

Skuhajte preljev prema uputama na vrećici.


Pustite da se malo ohladi, a zatim prelijte preko kolača.


6Složite kolač

Na pečeni biskvit stavite polovicu pripremljene kreme.


Na kremu poslažite pečene rolice s višnjama.


Preko rolica rasporedite preostalu kremu.


Sve prelijte pripremljenim preljevom.