Torta s lješnjakom i jagodama

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s lješnjakom i jagodama by youtube
Torta s lješnjakom i jagodama

Najkremastija i najfinija torta koju sam napravila. Recept sam kombinirala od nekoliko meni najdražih torti i ispalo je ovo savršenstvo. Osvježavajuća, kremasta, još onako ohlađena - perfektno! Isprobajte ju obavezno. Umjesto jagoda možete slobodno dodati bilo koje drugo voće po želji (maline, šumsko voće...)

Sastojci

Broj porcija
30

Biskviti

4bjelanjka
4 žlicešećera
4 žlicemjevenih lješnjaka
1 žlicabrašna
5 gpraška za pecivo

Krema od jagoda

500 gjagoda (svježih ili zamrznutih)
100 mlvode
6 žlicašećera
5 žlicagustina (škrobnog brašna)

Krema od žumanjaka

12žumanjaka
1 lmlijeka
6 žlicagustina (škrobnog brašna)
6 žlicašećera
1 paketićvanilin šećera
200 gmaslaca

Priprema

Biskviti

1 Pripremite smjesu

Miksajte bjelanjke i postepeno dodajte šećer.


Dodajte pomiješano brašno, mljeveni lješnjak i prašak za pecivo i dobro promiješajte špatulom.


2 Pripremite kalup

Ukupno pecite 3 biskvita, jedan po jedan.


Pecite u okruglom kalupu promjera 26 cm. Kalup lagano namastite maslacem.


3 Ispecite biskvite

Svaki biskvit pecite na 170 stupnjeva 15-20 minuta.


Pripazite da ne izgore.

Krema od jagoda

4 Skuhajte kremu od jagoda

U posudu za kuhanje stavite jagode, šećer i vodu. Kuhajte oko 5 minuta dok ne provrije.


Gustin razmutite s malo vode i dodajte jagodama.


Miješajte i kuhajte dok se ne zgusne.


Prohladite na sobnoj temperaturi.

Krema od žumanjaka

5 Pripremite smjesu

U posudu s 200 ml mlijeka pomiješajte žumanjke, gustin i šećer.


Ostatak mlijeka stavite kuhati.


6 Skuhajte kremu

Kada mlijeko krene ključati, dodajte smjesu sa žumanjcima.


Kuhajte uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne.


U ohlađenu kremu dodajte maslac.

Slaganje torte

7 Pripremite sve biskvite i kreme za premazivanje

Slažite tortu redom: biskvit - krema s jagodama - krema sa žumanjcima. Premazujte svaki biskvit dok ne potrošite kreme.


Ostavite u hladnjaku preko noći.

Dekoracija

8 Pripremite šlag, voće ili lješnjake za dekoraciju

Tortu ukrasite šlagom, a možete dodati i svježe jagode, šumsko voće ili mljevene, tostirane lješnjake.


Poslužite ohlađeno i uživajte!

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)