Zdravi muffini od jabuke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Zdravi muffini od jabuke

Ovo je super recept za iskoristiti višak jabuka, a i za namamiti one koji jabuke baš i ne vole.

Sastojci

Broj porcija
24

Jabuke

7jabuka
30 gmaslaca
1 žlicašećera (ili prirodnog zaslađivača)

Smjesa za muffine

6jaja
220 mlulja
250 mlmlijeka
300 gšećera
500 gglatkog pšeničnog brašna (može i pirovo)

Hrskava kora

100 gmaslaca, hladnog
100 gšećera
150 gpšeničnog ili pirovog brašna

Priprema

1Pripremite jabuke

Ogulite jabuke i narežite ih na kockice.


Na maslacu i šećeru pržite jabuke dok ne omekšaju i puste svoj sok pa ih ostavite sa strane da se malo ohlade.


2Pripremite smjesu

Jaja izmiksajte sa šećerom dok ne postanu pjenasta.


Polako, uz miješanje, dodajte mokre sastojke (ulje, mlijeko), a zatim dodajte suhe sastojke (brašno).


Prema želji možete dodati razne dodatke kao što su rum, vanilija, limun...


Kad se smjesa lijepo poveže, dodajte jabuke.


3Pripremite gornju koru

Gornju koru napravite tako što ćete zamijesiti maslac, šećer i brašno.


Dobivena smjesa bi trebala biti slična pijesku.


4Složite muffine

Košarice za muffine napunite smjesom do 2/3.


Preko toga posipajte smjesu za gornju koru, dovoljno da prekrije cijelu površinu.


5Pecite u pećnici

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.


Muffine pecite otprilike 15-20 minuta, ovisno o jačini pećnice. Provjerite čačkalicom jesu li gotovi.