Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjcima dodajte sol i izradite čvrsti snijeg.
Gotovi snijeg ostavite sa strane.
U čistoj posudi, izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodajte brašno i još malo izmiksajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte nekoliko žlica toplog mlijeka i kratko izmiksajte.
Ostavite sa strane.
Stavite mlijeko na umjerenu vatru i zagrijte do vrenja.
Kada mlijeko proključa, smanjite temperaturu.
Pomoću žlice, od snijega oblikujte male žličnjake i pažljivo ih stavite u vruće mlijeko. Pripazite da se ne stišću previše.
Kuhajte oko jednu minutu, a zatim ih okrenite i kuhajte još jednu minutu.
Nakon toga, prebacite kuhane žličnjake u posudu u kojoj ćete ih posluživati. Ponovite ovaj postupak dok ne iskoristite sav snijeg.
U preostalo mlijeko, jednolično ulijte pripremljenu smjesu od žumanjaka.
Neprestano miješajte na niskoj temperaturi dok se krema ne zgusne. To bi trebalo trajati nekoliko minuta.
Kada se krema zgusne, prelijte je preko kuhanih žličnjaka i ostavite da se ohladi.
Prije posluživanja, gotove šnenokle možete posuti ribanom čokoladom.
Dobar tek!