Šnenokle

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Šnenokle
Šnenokle
Šnenokle vole naročito starije generacije. Ukusan desert, brz i jednostavan za pripremu.

Sastojci

Broj porcija
4
1 lmlijeka
4jaja
1 prstohvatsoli
4 žlicešećera
2 vrećicevanilin šećera
2 žlicebrašna

Priprema

1Pripremite čvrsti snijeg

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.


Bjelanjcima dodajte sol i izradite čvrsti snijeg.


Gotovi snijeg ostavite sa strane.


2Pripremite kremu

U čistoj posudi, izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.


Dodajte brašno i još malo izmiksajte. Ako je smjesa pregusta, dodajte nekoliko žlica toplog mlijeka i kratko izmiksajte.


Ostavite sa strane.


3Skuhajte žličnjake

Stavite mlijeko na umjerenu vatru i zagrijte do vrenja.


Kada mlijeko proključa, smanjite temperaturu.


Pomoću žlice, od snijega oblikujte male žličnjake i pažljivo ih stavite u vruće mlijeko. Pripazite da se ne stišću previše.


Kuhajte oko jednu minutu, a zatim ih okrenite i kuhajte još jednu minutu.


Nakon toga, prebacite kuhane žličnjake u posudu u kojoj ćete ih posluživati. Ponovite ovaj postupak dok ne iskoristite sav snijeg.


4Skuhajte kremu

U preostalo mlijeko, jednolično ulijte pripremljenu smjesu od žumanjaka.


Neprestano miješajte na niskoj temperaturi dok se krema ne zgusne. To bi trebalo trajati nekoliko minuta.


5Poslužite

Kada se krema zgusne, prelijte je preko kuhanih žličnjaka i ostavite da se ohladi.


Prije posluživanja, gotove šnenokle možete posuti ribanom čokoladom.


Dobar tek!

Darko Poslek
Kuhar amater
Volim kuhati i fotografirati hranu. Naravno, i jesti :)