Pikantni čokoladni ganache od tikve

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantni čokoladni ganache od tikve
Pikantni čokoladni ganache od tikve
Ova nadasve ukusna krema može poslužiti i kao nadjev za tortu ili tart! Ukoliko ćete poslužiti u čašama, smanjite postotak želatine!

Sastojci

Broj porcija
4
600 gtikve (hokaido)
250 gjako tamne čokolade ili čokolade za kuhanje
1 paketićželatine (ili 3-4 grama agara za vegansku verziju)
čili
sol

Priprema

1Pripremite tikvu

Tikvu ogulite, prerežite na pola i očistite od sjemenki.


2Pecite tikvu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i očišćenu tikvu pecite oko 30 minuta.


3Otopite čokoladu

Dok se tikva peče, čokoladu otopite na pari.


4Usitnite sastojke

U blender dodajte još vruću tikvu, otopljenu čokoladu i želatinu (nije ju potrebno ranije pripremiti).


Sol i čili obogaćuju okus čokolade, a okus tikve se uopće neće osjetiti. Dakle, njih dodajte po želji, čili možete i preskočiti, a kremu možete i zasladiti.


5Upotrijebite kremu

Kremu možete iskoristiti za tart ili poslužiti kao desert u čaši!