Najmekše krafne

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Najmekše krafne
Najmekše krafne
Najmekše krafne
Zasladite jesensko popodne uz čaj i mekane krafne!

Sastojci

Broj porcija
15
120 mltople vode
1paketić suhog kvasca
1 žlicašećera
120 mltoplog mlijeka
40 gšećera (dodati još po želji)
40 gmaslaca
1jaje
470 gglatkog brašna
šećer i cimet za posipanje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U toplu vodu dodajte kvasac i šećer te ostavite na toplom mjestu da se digne.


U većoj posudi izmiješajte mlijeko, šećer, otopljeni maslac, jaje i već pripremljenu smjesu s kvascem.


Pomalo dodajte brašno i zamijesite glatko tijesto. Tijesto je potrebno mijesiti oko 20 minuta. Ostavite da se diže 1 sat.


2 Premijesite

Nakon što je tijesto odstajalo, potrebno ga je premijesiti i opet ostaviti 30 minuta da se diže.


3 Razvaljajte

Zatim tijesto razvaljajte, s čašom ili kalupom oblikujte krafne i ostavite da se dižu, taman dok se ulje zagrije.


4 Ispržite

Pecite u zagrijanom ulju na laganoj vatri, dok ne porumene. Potrebno je paziti jer vrlo brzo mogu izgoriti.


Tople krafne stavite u šećer i cimet da se oblože sa svih strana.