Torta s bijelom čokoladom i malinama

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s bijelom čokoladom i malinama
Torta s bijelom čokoladom i malinama
Torta s bijelom čokoladom i malinama
Torta s bijelom čokoladom i malinama
Ako tražite nešto brzo i jednostavno, a super ukusno, ova torta je prava stvar za vas. Uz to, ona se ne peče. Spoj bijele čokolade, keksa i malina uistinu je neodoljiv. Ne postoji osoba koja je probala ovu tortu, a nije tražila recept. Morate probati!

Sastojci

Broj porcija
15
300 gmljevenog keksa
100 gmljevenih badema/lješnjaka
130 gmaslaca
130 mlmlijeka
200 gmalina
400 gbijele čokolade
250 mlslatkog vrhnja
100 gmaslaca

Priprema

1 Podloga

Otopite 125 g maslaca te ga sjedinite s 300 g mljevenog keksa, 100 g mljevenih badema ili lješnjaka i 130 ml mlijeka.


Obložite kalup (24 cm) za tortu papirom za pečenje te utisnite načinjenu smjesu u njega kako bi dobili koricu/biskvit. Stavite u hladnjak dok se ne pripremi krema.


2 Krema

Zagrijati 250 ml slatkog vrhnja, 400 g čokolade i 100 g maslaca na laganoj vatri dok se ne istopi uz povremeno miješanje.


Preko ohlađene korice/biskvita poredati maline (svježe ili smrznute) te ih preliti s kremom.


3 Hlađenje

Sve dobro ohladiti u hladnjaku 4-5 sati ili preko noći. Ako vam se krema čini rijetkom, ne brinite ona će se lijepo stisnuti.


Savjet! Možete ukrasiti sa sjeckanim bademima, pistacijama, komadićima bijele čokolade.

Brigita
Brigita
Zovem se Brigita i imam 28 godina. Po zanimanju sam nastavnica hrvatskoga jezika, a u slobodno vrijeme volim kuhati i isprobavati nove recepte.