Želatinu stavite u hladnu vodu kako bi omekšala.
U lonac ulijte mlijeko i slatko vrhnje, te ga stavite na vatru da se zagrije do ključanja.
U proključalu smjesu dodajte šećer, ružinu vodicu i jestivu roza boju.
Izvadite omekšalu želatinu iz vode, ocijedite je i dodajte u smjesu.
Dobro promiješajte sve sastojke.
Smjesu ulijte u čaše ili male teglice.
Ostavite panna cottu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom je stavite u hladnjak da se stisne preko noći.
Otopite maslac, a zatim mu dodajte maslinovo ulje.
Prosijte glatko i bademovo brašno u zdjelu. Dodajte šećer, sitno sjeckane jagode i masnoću (maslac i maslinovo ulje).
Po želji možete dodati i malo timijana za dodatnu aromu.
Smjesu dobro sjedinite, ali pazite da ostane mrvičasta.
Prebacite smjesu u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
Svakih 10 minuta otvorite pećnicu i promiješajte crumble.
Crumble je gotov kada poprimi zlatno smeđu boju.
Želatinu namočite u jako hladnu vodu kako bi omekšala.
Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari.
Zagrijte mlijeko do vrenja.
U vrelo mlijeko dodajte glukozu, želatinu i bijelu čokoladu.
Miksajte štapnim mikserom i postepno dodajte vrhnje za šlag.
Miksajte kratko pa pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi.
Ohlađenu kremu miksajte mikserom 2-3 minute i krema je spremna!
U posudice u koje ste stavili panna cottu koja je prenoćila u hladnjaku i koja se stisnula, dodajte s jedne strane crumble, a na drugu stranu uz pomoć slastičarske vrećice istisnite naizmjenično 3 puta kremu.
Na mjestima gdje se na površini vidi panna cotta, dodajte sitno sjeckane jagode.
Ukrasite desert grančicama timjana ili po želji drugim ukrasima.