Sultanove sarme bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sultanove sarme bez glutena

Bliže se blagdani te nam na stol dolaze razno razne slastice. Jedna od mojih omiljenih je sultanova sarma.

Sastojci

Broj porcija
12
1 lmlijeka
100 gbezglutenskog brašna
100 gšećera
1 paketićvanilin šećera
3 žlicekakaa
100 gkokosa
50 gmaslaca
1 vrećicašlag pjene
100 mlvode ili mlijeka, za šlag
maslac, za premazivanje posude za pečenje

Priprema

1Pripremite smjesu

U zdjelu stavite brašno, šećer, vanilin šećer i kakao.


Odvojite malo mlijeka od ukupne količine pa sve izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.


2Kuhajte smjesu

Kuhajte preostalo mlijeko dok ne zakipi.


Kad mlijeko zakipi, dodajte mu pripremljene sastojke iz zdjele i kuhajte dok se sve dobro ne poveže.


3Dodajte maslac

Maknite smjesu s vatre i dodajte maslac te miješajte dok se potpuno ne otopi.


4Ulijte u posudu za pečenje

Posudu za pečenje premažite maslacem te posipajte kokosom.


Vruću smjesu prelijte preko kokosa i ostavite da se ohladi.


5Pripremite šlag

U međuvremenu, pripremite šlag prema uputama na pakiranju miješajući ga s mlijekom ili vodom.


Ravnomjerno rasporedite šlag po ohlađenoj smjesi u posudi za pečenje.


6Razrežite roladu

Prvo razrežite ohlađeni kolač po duljini na pola, a zatim poprečno na šest jednakih dijelova.


7Oblikujte rolice

Svaki komad zamotajte u malu rolicu.


8Ohladite

Stavite rolice u hladnjak kako bi se ohladile i stisnule.


Dobar tek!