Odvojite bjelanjake od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite snijeg, žumanjke umutite sa šećerom. Dodajte im rakiju i sok pa sjednite. Zatim dodajte mješavinu suhih sastojaka i na kraju ručno špatulom sjednite sa snijegom od bjelanjaka.
Podijelite na 3 dijela i pecite u kalupu, promjera 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje oko 35 min na 180 °C. Možete peći dva biskvita odjednom.
Za ganache otopite čokoladu. Vrhnje za šlag zagrijte taman do pred vrenje na laganoj vatri. Sjednite, stavite u širu posudu i ostavite da se ohladi oko 2 sata u frižideru. Ohlađeno izradite mikserom.
Za to vrijeme polako pripremite ostale kreme. Ganache možete hladiti i na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ali u tom slučaju njega radite prvog.
Mascarpone izradite sa šećerom i vanilijom. Vrhnje za šlag umutite u mekani šlag i sjednite s mascarponeom.
Gustin pomiješate sa vodom. Višnje i ostale sastojke stavite na laganu vatru. Ako koristite zamrznuto voće onda višnje odmrznite i ocijedite. Sok koji ste dobili cijeđenjem koristite u receptu. Također ga možete koristiti umjesto vode za gustin.
Kad provri dodajte razmućen gustin i kuhajte dok se ne zgusne. Ovu kremu odmah rasporedite po jednom biskvitu pazeći da ostavite slobodno oko 1 cm do ruba. To će biti najdonji biskvit.
Ostale biskvite natopite sokom od višanja ovisno koliko želite da vam torta bude "mokra", ali pazite da ne pretjerate.
Postavite na podložak najdonji biskvit sa kremom od višanja. Oko biskvita stavite podesivi obruč za torte. Možete tortu slagati i bez toga ukoliko ga nemate.
Preko biskvita sa voćnim filom ide mascarpone krema. Zatim biskvit na koji ide ganache i završavamo trećim biskvitom.
Tortu ohladite nekoliko sati u frižideru i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag i čokoladnim krhotinama. Ili bilo kojom drugom dekoracijom po želji.