U mlako mlijeko stavite suhi kvasac, 2 male žlice brašna i 2 male žlice šećera. Pričekajte da se kvasac aktivira te nakon toga mješavinu uspite u brašno u koje ste prethodno umiješali sol.
Tijesto dobro zamijesite te ostavite da se diže na toplom mjestu 45 minuta do sat vremena.
Kada se tijesto uduplalo, podijelite ga u 8 kuglica. Svaku kuglicu razvaljajte u dugačku špagu (zmiju) tako da otprilike bude jednako debela u svakom svom dijelu.
Nakon toga spajajte 4 po 4 i onda ih još raspolovite tako da dobijete 4 štangice po 4 prstića (kao na slici gore).
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Prstiće namažite uljem, stavite u pleh i taman dok se pećnica ugrije oni će još malo narasti.
Pecite ih 15-ak minuta, a pred kraj pečenja ih izvadite i nasumično poprskajte preljevom od brašna, soli, vode i praška za pecivo.
Vratite slance u pećnicu i pecite ih još 2 minute te ih izvadite, premažite uljem i poslužite ukućanima dok su još topli.