Jednostavna krema od vanilije bez jaja

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
6min
Ukupno vrijemeUkupno
11min
KompliciranostTežina
Cijena
Jednostavna krema od vanilije bez jaja by shutterstock shutterstock

Ovaj desertni umak od vanilije se vrlo jednostavno priprema od svega nekoliko osnovnih sastojaka, a puno je lakši u usporedbi s kremama koje sadrže jaja.

Sastojci

Broj porcija
4
180 mlvode
120 gšećera
2 žlicegustina
60 mlvrhnja za šlag
30 gmaslaca
2 žličiceekstrakta vanilije
1 prstohvatsoli

Priprema

1Zakuhajte vodu

Ulijte vodu u lonac, stavite na jaku vatru i zakuhajte.


2Pomiješajte šećer i gustin

U maloj posudi pomiješajte šećer i gustin. Dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom.


3Dodajte mješavinu šećera u vodu

Dodajte mješavinu šećera i gustina u kipuću vodu i promiješajte tako da se dobro sjedini. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne.


4Dodajte vrhnje

Umutite vrhnje u zgusnuti umak.


5Dodajte maslac

Zgusnuti umak maknite s vatre i umiješajte maslac, ekstrakt vanilije i sol. Miješajte dok se maslac ne otopi, pa umak procijedite kako bi uklonili grudice.


6Upotrijebite

Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature. Možete ga čuvati poklopljenog u hladnjaku do tjedan dana, a prilikom korištenja ga ugrijte na laganoj vatri.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.