Domaći Raffaello namaz za palačinke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći Raffaello namaz za palačinke by Shutterstock Shutterstock
Domaći Raffaello namaz za palačinke by Shutterstock Shutterstock

Za palačinke odličan.

Sastojci

Broj porcija
6
150 mlkokosovog mlijeka
70 gmaslaca
200 gbijele čokolade
25 gkokosa (mljevenog kao za čupavce)
10 glistića badema

Priprema

1 Rastopite maslac i kokosovo mlijeko

U manjem loncu zagrijte maslac i kokosovo mlijeko (inače, možete ga kupiti u konzervi u svim većim trgovinama).


2 Dodajte bijelu čokoladu

Maknite s vatre pa umiješajte nasjeckanu bijelu čokoladu. Nemojte vraćati na vatru, samo miješajte pjenjačom i otopit će se.


3 Tostirajte kokos i bademe

Stavite sa strane pa na suhoj tavi popržite kokos i listiće badema. Listiće badema možete prije toga ugrubo nasjeckati nožem, ali i ne morate.


Nemojte da vam kokos i bademi zagore, vrtite ih na laganoj vatri dok ne osjetite da su pustili miris. Ne smiju dobiti boju, eventualno skroz malo, ali bitno je da ne izgore.


4 Pomiješajte sve skupa

Umiješajte tostirane bademe i kokos u smjesu kokosovog mlijeka, maslaca i bijele čokolade. Promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi i stavite u staklenku. Držite u hladnjaku, tad će se malo stvrdnuti. Namažite na vruće palačinke i to je to.

Ana Korenic