Štrudla s jabukama i grožđem

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s jabukama i grožđem by Shutterstock Shutterstock

Jedna od boljih štrudli koje smo do sada probali.

Sastojci

Broj porcija
6

Vučeno tijesto

200 gglatkog brašna
50 mlulja
80 mltople vode
1 prstohvatsoli

Nadjev

800 gjabuka
200 ggrožđa
50 gšećera
rum, limunova korica

Priprema

1Zamijesite tijesto

U zdjeli srednje veličine kuhačom sjedinite sve sastojke. Izvadite kuhaču i ručno umijesite glatko, mekano i elastično tijesto. Manju zdjelicu premažite uljem i u nju stavite tijesto. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta. 


2Pripremite nadjev

Naribajte oguljene jabuke, dodajte im grožđe (ako su male bobice onda cijele, ako su velike, prerežite ih na pola). Pošećerite i pokapajte limunovim sokom i dodajte ruma po ukusu. 


3Razvucite tijesto

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stol ili podlogu na kojoj ćete vući tijesto prekrijte stolnjakom. Dobro ga pobrašnite i na njega položite tijesto.


Tijesto također pobrašnite i lagano razvaljajte valjkom. Premažite tankim slojem maslaca i krenite razvlačiti tijesto. Razvucite ga što tanje možete.


4Oblikujte štrudlu

Po tijestu rasporedite nadjev od jabuka. Zarolajte štrudlu. 


5Ispecite štrudlu

Pažljivo prebacite štrudlu na lim za pečenje koji ste lagano nauljili. Pecite je 35-40 minuta dok ne bude zlatne boje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.