U zdjeli srednje veličine kuhačom sjedinite sve sastojke. Izvadite kuhaču i ručno umijesite glatko, mekano i elastično tijesto. Manju zdjelicu premažite uljem i u nju stavite tijesto. Prekrijte zdjelicu plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta.
Naribajte oguljene jabuke, dodajte im grožđe (ako su male bobice onda cijele, ako su velike, prerežite ih na pola). Pošećerite i pokapajte limunovim sokom i dodajte ruma po ukusu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stol ili podlogu na kojoj ćete vući tijesto prekrijte stolnjakom. Dobro ga pobrašnite i na njega položite tijesto.
Tijesto također pobrašnite i lagano razvaljajte valjkom. Premažite tankim slojem maslaca i krenite razvlačiti tijesto. Razvucite ga što tanje možete.
Po tijestu rasporedite nadjev od jabuka. Zarolajte štrudlu.
Pažljivo prebacite štrudlu na lim za pečenje koji ste lagano nauljili. Pecite je 35-40 minuta dok ne bude zlatne boje.