Palačinke sa sladoledom i toplim umakom od pudinga i višanja

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke sa sladoledom i toplim umakom od pudinga i višanja
Palačinke sa sladoledom i toplim umakom od pudinga i višanja
Palačinke sa sladoledom i toplim umakom od pudinga i višanja
Palačinke sa sladoledom i toplim umakom od pudinga i višanja
Ovaj jednostavan desert primjer je zašto dolaskom hladnijih dana ne treba zanemariti sladoled, nego ga omotati u omotač od palačinke i poslužiti uz topao umak!

Sastojci

Broj porcija
4

Palačinke

1jaje
100 mltoplog mlijeka
100 mlmineralne vode ili obične vode s prstohvatom praška za pecivo
100 gbrašna
50 gjogurta
1 prstohvatsoli

Puding

1 vrećicapudinga od vanilije (oko 40 g)
500 mlmlijeka
3 žlicešećera (ili po želji)
1 prstohvatšarenog papra (po želji)

Preljev od višanja

400 gkompota od višanja zajedno sa sokom
1 žlicagustina
½ žličicecimeta u prahu
3 žlicešećera (ili po želji)
sladoled od vanilije

Priprema

1Pripremite palačinke

Pomiješajte sastojke za tijesto i umutite glatku smjesu.


Zagrijte tavu pa ispecite palačinke dok sa svake strane ne dobiju zlatno smeđu boju.


2Skuhajte puding

Pratite upute na vrećici za pripremu pudinga te ga poslužite dok je još topao.


Pudingu možete dodati mix šarenog papra za zanimljiv okus.


3Pripremite preljev od višanja

Zakuhajte višnje sa sokom, šećerom i cimetom.


Dodajte gustin i kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.


4Napunite palačinke

Stavite žlicu sladoleda na svaku palačinku i zamotajte.


5Poslužite

Uvaljajte palačinke u šećer i cimet te položite na topli puding i prelijte toplim umakom od višanja.


Tople umake servirajte prema primjeru na slikama ili prema vlastitoj želji.


Dobar tek!