Germknedle od pistacija

Vrijeme pripremePriprema
1h 40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Germknedle od pistacija
Ovo su najbolje germknedle koje sam u životu probao. Punjene pastom od pistacija i Lindor pralinama također od pistacija. Vrlo su jednostavne za pripremu, a okus je fantastičan.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

300 gglatkog brašna
5 gsuhog kvasca
30 gšećera
1 prstohvatsoli
1 žlicapaste od vanilije
ribana korica jednog limuna
150 mlmlakog mlijeka
30 gotopljenog maslaca
1jaje

Punjenje

namaz od pistacija
Lindor pistachio praline
umak od vanilije

Priprema

1 Napravite tijesto

Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto. Neka vam svi sastojci budu sobne temperature i najbolje bi bilo da tijesto mijesite u kuhinjskom robotu ili sa mikserom koristeći spiralne nastavke (jer je tijesto blago ljepljivo dok se dobro ne umijesi).


Tijesto prebacite u posudu koju ste premazali uljem pa ga pustite da se digne jedan sat. Nakon što se tijesto diglo, blago ga premijesite pa podijelite na 4 jednaka dijela.


2 Napunite tijesto

Oblikujte kuglice pa svaku kuglicu rastanjite i punite kremom od pistacija i Lindor pralinom. Dobro zatvorite tijesto u kuglicu kako ništa ne bi iscurilo van.


Formirane germknedle kuhajte na pari - knedle se kuhaju poklopljene 20 minuta. Knedle poslužite uz umak od vanilije.


Vedran Maričić