Prvo ćete napraviti ganache tako da zagrijete vrhnje i prelijete ga preko nasjeckane čokolade. Žustro miješajte da nastane gusta, tamna smjesa i ostavite da se ohladi.
Sada možete pripremiti smjesu za palačinke i ispeći ih, a dok se hlade, napravit ćete punjenje.
Pomiješajte slatko vrhnje i krem sir, a u to dodajte ohlađeni ganache.
Palačinke poslažite jednu do druge tako da se na jednom dijelu preklapaju, premažite kremom i zarolajte kao što je prikazano na videu.
Roladu ćete zatim omotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na nekoliko sati.
Po želji možete napraviti i čokoladnu glazuru sa sjeckanim orašastim plodovima, za koju će vam trebati oko 125 g tamne čokolade, 120 ml slatkog vrhnja i 50 g nasjeckanih oraha, badema ili lješnjaka.
Čokoladu otopite u vrhnju, zatim smjesi dodajte nasjeckane oraščiće, polijte po ohlađenoj roladi, stavite u hladnjak na još 20 minuta pa poslužite.