Plominski krafi

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
7min
Ukupno vrijemeUkupno
27min
KompliciranostTežina
Cijena
Plominski krafi by Slatka kuharica Slatka kuharica
Plominski krafi by Slatka kuharica Slatka kuharica

Plominski krafi istarsko su jelo i delicija, a tradicionalno su se posluživali uz gulaše i žgvacet, no i u slatkoj verziji. U nastavku donosimo recept gospođe Ane, po kojemu ih je pripremala u emisiji Slatka kuharica Petre Jelenić.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

400 gglatkog brašna
2jaja
malo soli
3 žliceulja
4 žlicevode
0,5limuna (naribana korica)

Nadjev

40 ggrožđica
malo ruma za grožđice
300 gtvrđeg kravljeg sira
1vanilin šećer
1jaje
2 žlicešećera
2 žlicekrušnih mrvica
40 gmaslaca

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto i pustite da malo odmori dok radite nadjev.


2 Napravite nadjev

U grožđice dodajte rum. U posebnu zdjelu naribajte sir pa mu dodajte vaniliju, jaje, šećer i vanilin šećer. Pomiješajte pa dodajte mrvice da povežu smjesu. Dodajte grožđice i rum.


3 Oblikujte krafe

Tijesto razvaljajte na 3 mm debljine. Rasporedite nadjev na tijesto i oblikujte krafe.


4 Skuhajte

Zakuhajte lonac vode, dodajte sol i stavite kuhati krafe oko sedam minuta.


Krafe izvadite iz vode pa na svaki stavite malo maslaca i naribanog sira. Ukrasite mentom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.