Peteranska tempura sa šljivama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Peteranska tempura sa šljivama  by Slatka kuharica Slatka kuharica

Petra Jelenić je u emisiji Slatka kuharica, inspirirana podravskim mudlinima, pripremila moderniziranu verziju - Peteransku tempuru sa šljivama. Šljive umotane u tempura tijesto, hrskavo pržene i poslužene uz kremasti umak od mascarponea, kiselog vrhnja, meda, maka i cimeta.

Sastojci

Broj porcija
1
¼ šalice glatkog brašna
¼ šalica gustina
¼ šalice ledene vode
½ bjelanjka- lagano umućenog
Šljive
Ulje za prženje

Priprema

1 Pripremite smjesu

Pomiješajte brašno, gustin i vodu, dodajte bjelanjke. Smjesa ne mora biti glatko izmućena. Dodajte 4-5 kockica leda.


2 Pripremite šljive

Šnite šljiva poprašite gustinom pa jednu po jednu umačite u smjesu.


3 Pržite

Šljive stavite u vruće ulje. Kratko pržite pa vadite na papir za pečenje.


4 Pripremite umak

Sve sastojke pomiješajte - meda dodajte po želji. 

Petra Jelenić
Pastry Chef