Lubenica cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Lubenica cheesecake by Petra Sabljić Petra Sabljić
Lubenica cheesecake by Petra Sabljić Petra Sabljić
Lubenica cheesecake by Petra Sabljić Petra Sabljić
Lubenica cheesecake by Petra Sabljić Petra Sabljić

"Ovo je bio pravi mali hokus pokus, jer nisam znala kako će ispasti torta s lubenicom. Imala sam ideju kako bih je trebala napraviti, ali nisam znala hoću li uspjeti. Samo ću vam reći - savršena", napisala je autorica recepta Petra Sabljić za ovaj lubenica cheesecake bez pečenja.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

350 gpetit keksa
150 gmaslaca
100 mlmlijeka

Krema

250 gmascarpone sira
100 gsirnog namaza
400 mlvrhnja za šlag
sok od pola limuna
mala šalica šećera u prahu

Sloj od lubenice

nekoliko komada lubenice (otprilike 3-4 šake lubenice narezane na kockice)
4 žlicešećera
1vanilin šećer
želatina

Priprema

1 Napravite podlogu

Kekse prvo sameljite u blenderu, maslac otopite, a zatim u zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i kekse i ulijevajte malo po malo mlijeka. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim smjesu utisnite u kalup za torte.


2 Napravite kremu

U zdjelu stavite mascarpone sir, sirni namaz, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sok od pola limuna pa još kratko miksajte, a kada ste dobili kremu, premažite ju preko podloge od keksa.


3 Napravite sloj od lubenice

Prvo uklonite koštice lubenice pa ju narežite na manje komadiće i lagano izblendajte u blenderu. Zatim u zdjelu stavite šećer, vanilin šećer i izblendanu lubenicu i to sve zajedno dobro promiješajte.


4 Skuhajte želatinu

Sada pripremite želatinu prema uputi na vrećici pa smjesu od lubenice stavite na laganu vatru, dodajte želatinu i lagano zagrijavajte minutu, dvije. Maknite s vatre i ohladite pa prelijte preko kreme.


5 Složite i ohladite tortu

Tortu držite u hladnjaku dok radite sloj lubenice, a sloj lubenice stvarno dobro ohladite prije nego ga stavite preko kreme. Tortu ukrasite po želji pa ostavite u hladnjaku na nekoliko sati, a kada se dobro ohladila i stegnula, poslužite ju.