Džem od smokava

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Džem od smokava

Džem od smokava s dodatkom ruma, prema receptu Iris Urem, vlasnice proizvodnje artisan džemova Zest Jam.

Sastojci

Broj porcija
3
3 kgzrelih, žutih smokava
900 gšećera
2 vrećicebourbon vanilija šećera
2limuna - naribana korica
2naranče - naribana korica
2 žliceruma

Priprema

1 Pripremite smokve

Smokvama odstranite peteljku i oštećenu koru. Izrežite ih na komade i dodajte šećer, vaniliju, koricu naranče i limuna i ostavite preko noći da smokve puste sok.


2 Kuhajte

Kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje da ne zagori. Kuhajte otprilike 2 sata, dok se smjesa ne zgusne. Na kraju u gotov džem dodajte rum i ulijte u sterilizirane staklenke.