Banov pohani sladoled

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Banov pohani sladoled by youtube
Banov pohani sladoled

Recept za pohani sladoled azijskog chefa Bana, vlasnika azijskog restorana Ban za van.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kutijasladoleda od vanilije
1kupovni mramorni kolač
brašno
voda
malo suhog kvasca
malo čokolade

Priprema

1 Pripremite mramorni kolač

Mramorni kolač koji ste prethodno smrznuli prerežite na pola, a potom svaku polovicu režite na tanke šnite. Za jednu kuglu sladoleda otprilike će vam biti potrebno osam tankih šnita. Nakon što ste narezali mramorni kolač, iz zamrzivača izvadite sladoled.


2 Oblikujte sladoled

Smrznuti sladoled rukama oblikujte u kuglu i obložite ju tankim šnitama mramornog kolača, što brže, kako se sladoled ne bi otopio. Sladoled u potpunosti prekrijte mramornim kolačem, a ako je potrebno, narežite još šnita kolača i malo "pokrpajte". Čvrsto stisnite i ostavite sa strane. Kugle sladoleda koje ste obložili šnitama mramornog kolača sada stavite u zamrzivač kako bi se stisnule.


3 Pripremite smjesu za pohanje

Pripremite smjesu od glatkog brašna, malo suhog kvasca i vode, u koju ćete ih prije pečenja umočiti. Miješajte dok ne dobijete smjesu koja otprilike izgleda kao smjesa za palačinke. Kugle zatim izvadite iz zamrzivača i umočite ih u smjesu.


4 Pržite u ulju

Kugle ispržite u ulju, okrenite ih nekoliko puta i pecite 15-ak sekundi. Sladoled poslužite u zdjelice, prelijte ga s malo čokolade po želji i to je to!