Mramorni kolač koji ste prethodno smrznuli prerežite na pola, a potom svaku polovicu režite na tanke šnite. Za jednu kuglu sladoleda otprilike će vam biti potrebno osam tankih šnita. Nakon što ste narezali mramorni kolač, iz zamrzivača izvadite sladoled.
Smrznuti sladoled rukama oblikujte u kuglu i obložite ju tankim šnitama mramornog kolača, što brže, kako se sladoled ne bi otopio. Sladoled u potpunosti prekrijte mramornim kolačem, a ako je potrebno, narežite još šnita kolača i malo "pokrpajte". Čvrsto stisnite i ostavite sa strane. Kugle sladoleda koje ste obložili šnitama mramornog kolača sada stavite u zamrzivač kako bi se stisnule.
Pripremite smjesu od glatkog brašna, malo suhog kvasca i vode, u koju ćete ih prije pečenja umočiti. Miješajte dok ne dobijete smjesu koja otprilike izgleda kao smjesa za palačinke. Kugle zatim izvadite iz zamrzivača i umočite ih u smjesu.
Kugle ispržite u ulju, okrenite ih nekoliko puta i pecite 15-ak sekundi. Sladoled poslužite u zdjelice, prelijte ga s malo čokolade po želji i to je to!