Krumpir operite i stavite kuhati u ljusci. Nakon što ste ga skuhali, ostavite ga malo da se ohladi te ga što toplijeg ogulite.
Skuhani krumpir možete protisnuti kroz prešu ili stroj za mljevenje mesa ako nemate prešu. U zdjelu s protisnutim krumpirom dodajte brašno. Količina brašna će vam zapravo ovisiti o tome kakav je krumpir – mladi krumpir je vodenast pa će vam trebati nešto više brašna, dok je sa starijim krumpirom obrnuto pa će vam trebati manje brašna.
Krumpiru i brašnu dodajte ulje, sol i jaje. Rukom umijesite tijesto. Mijesite sve dok se svi sastojci lijepo ne povežu, ali pazite da tijesto ne premijesite kako vam ne bi ispalo žilavo.
Tijesto izvadite na radnu površinu te ga oblikujte u deblji valjak kojeg ćete rezati na ploške debljine od oko pola centimetra te u svaku plošku umotati šljivu. Umjesto šljiva možete koristiti i pekmez ili džem po izboru.
Zakuhajte vodu te ju malo posolite. Dok čekate da voda zakuha, na maslacu popržite krušne mrvice. Ubacite knedle u kipuću slanu vodu te ih kuhajte pet minuta te ih izvadite u posudu za posluživanje. Preko knedli pospite popržene krušne mrvice te poslužite. Svaku porciju možete nadjenuti s malo šećera i vrhnja po želji.