Mammi

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mammi by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalni finski recept!

Možemo ga nazvati i finskim uskršnjim pudingom a njegova tamnosmeđa boja nema nikakve veze s čokoladom ili kakaom.

Sastojci

Broj porcija
6
1 lvode
120 mlmelase
130 graženog brašna
prstohvat soli
naribana korica jedne naranče
50 ggrožđica

Dodatno

mlijeko
šećer u prahu

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2Sjedinite sve sastojke za Mammi

U lončiću na srednjoj vatri prokuhajte vodu, melasu i sol.

Postepeno dodajte brašno uz neprestano miješanje, a zatim dodajte narančinu koricu i grožđice. Kuhajte još 5 minuta.


3Smjesu usoiajte u kalup i stavite peći

Prokuhanu smjesu sipajte u kalup i pecite 1 h, pazeći da ne zagori.


4Poslužite

Poslužite kocke kolača natopljene u mlijeku posipane šećerom u prahu.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.