Salzburške noklice

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Salzburške noklice by Shutterstock Shutterstock

Salzburške noklice su vrsta slatkog nabujka koji se poslužuje kao desert. Vjeruje se kako je recept nastao početkom 17. stoljeća u austrijskom gradu Salzburgu.

Sastojci

Broj porcija
4
130 mlmlijeka
20 gvanilin šećera
40 gšećera
20 gglatkog brašna
10 gšećera u prahu
40 gmaslaca
5jaja
20 ggustina

Priprema

1Ulijte mlijeko u vatrostalnu posudu

U vatrostalnu posudu ulijte mlijeko, dodajte maslac i polovicu vanilin šećera. Zatim stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C, dok ne zavri.


2Istucite snijeg od bjelanjaka

Dok je mlijeko u pećnici, od 5 bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.


3Napravite smjesu od žumanjaka

U zdjelicu stavite žumanjke, dodajte preostali vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izmiješajte sastojke.


4Prelijte žumanjke preko snijega

Smjesu od žumanjaka prelijte preko snijega od bjelanjaka i nježno promiješajte, tako da dobijete jednoličnu smjesu.


5Pomiješajte gustin i brašno

U zdjelici pomiješajte gustin i brašno. Promiješajte i polagano umiješajte u smjesu od bjelanjaka i žumanjaka.


6Oblikujte noklice

Velikom žlicom odvajajte dobivenu smjesu, stavljajte u vatrostalnu posudu s mlijekom i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, na 8 do 10 minuta.


Gotove noklice pospite šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.