Naribajte koricu pola limuna i ucijedite sok. Pistacije očistite i sameljite. U manjem loncu zagrijte vodu do vrenja, ubacite bademe (300g) i kuhajte ih oko 1 minutu.
Prelijte ih hladnom vodom, ocijedite i uklonite im kožicu. Posušite ih i sameljite.
Sa strane za kasnije odvojite 50g mljevenih badema, a preostalih 250g stavite u multipraktik.
Dodajte šećer, koricu i sok pola limuna. Dodajte i jaje i izmiješajte sve sastojke u multipraktiku.
Dobivenu smjesu podijelite na tri dijela. Dijelovi neka budu različite veličine.
U najmanji dio umiješajte mljevene pistacije. U malo veći, drugi dio, umiješajte kakao.
U treći, najveći dio, umiješajte mljevene bademe (50g).
Od smjese s pistacijama napravite male kuglice.
Od smjese s kakaom napravite malo veće kuglice, rastanjite ih na dlanu i njima omotajte kuglice s pistacijama.
Od smjese s bademima napravite najveće kuglice, rastanjite ih na dlanu i njima omotajte kuglice s kakaom.
Dlanovima lagano zagladite i lijepo oblikujte kuglu.
Čokoladu otopite na pari. Pažljivo spuštajte kuglice u čokoladu kako bi se umočile sa svih strana pa ih izvadite (najbolje na rešetku) i pustite da se osuše. Za to će biti potrebno oko 20 minuta.
Ako Vam je ostalo malo čokolade, izlijte je u plastičnu vrećicu kojoj lagano probušite vrh, i prošarajte kugle.
Ponovno kratko ostavite da se čokolada stisne pa poslužite.