Castagnole, fritule s ricottom, narančom i amarettom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Castagnole, fritule s ricottom, narančom i amarettom by Marina Gašpar Prskalo Marina Gašpar Prskalo
Castagnole, fritule s ricottom, narančom i amarettom by Marina Gašpar Prskalo Marina Gašpar Prskalo
Castagnole, fritule s ricottom, narančom i amarettom by Marina Gašpar Prskalo Marina Gašpar Prskalo

Čitateljica Marina Gašpar Prskalo je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept za Castagnole, talijanske fritule s ricottom, narančom i amarettom.


"Ja sam pravila pola smjese i Maraskino sam zamijenila Amarettom, naribala jednu naranču i dodala njen sok u smjesu. Savršene su! Miriši cijeli stan", napisala je. Evo recepta.

Sastojci

Broj porcija
20

Fritule

5žumanjaka
150 gšećera
50 gmaslaca
150 mlmlijeka
300 gricotte
2naranče (korica)
1limun (korica)
3 žliceMaraskina ili Amaretta
400 gglatkog brašna
100 gškrobnog brašna
1prašak za pecivo

Dodatno

ulje za prženje
šećer u prahu za uvaljati fritule

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Prvo istucite žumanjke sa šećerom, zatim im dodajte otopljeni maslac, mlijeko, naribane korice limuna i naranče i liker. Promiješajte i nakon toga dodajte ricottu.


2 Dodajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno sa škrobnim brašnom, dodajte prašak za pecivo i sve zajedno prosijte u prethodnu smjesu. Dobro izmiksajte.


3 Pržite u ulju

Zagrijte ulje i krenite pržiti fritule - najbrže i najbolje će vam ići ako to radite uz pomoć slastičarske vrećice. Vrh vrećice odrežite škarama, vrećicu napunite smjesom i u zagrijano ulje spuštajte Castagnole


Povremeno ih promiješajte, a kada su pečeni, izvadite ih na tanjur s kuhinjskim papirom.


4 Uvaljajte u šećer

Potpuno ohlađene Castagnole uvaljajte u šećer u prahu i poslužite, a odlične će biti i idućeg dana, piše čitateljica.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.