Tart s kremom od lješnjaka i čokolade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Tart s kremom od lješnjaka i čokolade
Divota!

Sastojci

Broj porcija
12

Prhka podloga

230 goštrog brašna
140 gomekšanog maslaca
1jaje
1žumanjak
80 gšećera u prahu
60 gpoprženih mljevenih badema
⅛ žličicesoli
1limun - korica
vanilija
aroma gorkog badema

Krema

150 gcijelih lješnjaka
130 gšećera u prahu
150 gmliječne čokolade
50 gtamne čokolade
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Zamijesite i na slijepo ispecite tijesto

Umijesite tijesto i nek odmara u hladnjaku sat vremena.


Razvaljajte ga i stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za tart, izbockajte i ispecite samo na 180°C 15-20 minuta pa ohladite.


2 Pripremite punjenje

U tavi popržite lješnjake pa sameljite do tekuće paste sa šećerom.


Otopite obje vrste čokolade na pari pa u njih dodajte, sa soli, i pastu od lješnjaka. Sve još malo miksajte i kad je hladno tom smjesim napunite tart.


Stavite u hladnjak na hlađenje i ukrasite po želji.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog