Krem juha od pečene butternut tikve

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krem juha od pečene butternut tikve
Savršena juha za ove hladne dane. Krem juha od butternut tikve je jako ukusna, a vrlo ju je jednostavno pripremiti. Gotova je dok si reko keks. Kod posluživanja možete dodati razne sjemenke koje odlično idu uz juhu ili malo kiselog vrhnja.

Sastojci

Broj porcija
6
1butternut tikva
3veće mrkve
2luka
4režnja češnjaka
sol, papar, ružmarin

Priprema

1 Ispecite povrće

Pećnicu zagrijete na 200 °C.


Tikvu, mrkvu i luk narežite na veće komade i stavite u lim za pečenje te dodajte češnjak. Dodate malo maslinovog ulja, sve dobro začinite sa soli, paprom i dodate još začina po želji.


Ja sam izmrvila ružmarin, te sve dobro promiješala.


Kad se pećnica ugrijala stavite peći 20-30 minuta, dok povrće ne omekša.


2 Skuhajte juhu

Kad je to gotovo premjestite sve u lonac, zalijte prokuhanom vodom ili povrtnim temeljcem, te štapnim mikserom sve izblendate do željene gustoće.


Ako treba još malo začinite i uživajte u krem juhi.

dajanat