Lješnjak trokutići Ka' doma

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lješnjak trokutići Ka' doma by Ka' doma Ka' doma

Recept iz splitskog bistroa Ka' doma. Mogu se i naručiti, više informacija nađite ovdje.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

230 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
1vanilin šećer
1jaje
1žumanjak
90 gmaslaca
1 prstohvatsoli

Nadjev

3 žlicepekmeza od šipka (možete koristiti i drugi po želji)
100 gmaslaca
100 gmljevenih lješnjaka
120 gsjeckanih lješnjaka
130 gšećera
2vanilin šećera
4 žlicemlijeka
150 gtamne čokolade (barem 52%)

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte sve suhe sastojke i maslac pa dodajte jaje I žumanjak te umijesite glatko tijesto.


Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto u pravokutni ili kockasti oblik debljine do 1.5 cm. Premažite pekmezom.


2 Pripremite nadjev

Na laganoj vatri rastopite maslac, mlijeko, šećer i vanillin šećer, pustite da zakuha i onda dodajte mljevene i nasjeckane lješnjake pa dobro promiješajte.


Lješnjake svakako ispecite prije dodavanja u smjesu jer će kolaču dati puno intenzivniji okus.


3 Premažite preko tijesta i ispecite

Dobivenu smjesu premažite preko tijesta s pekmezom te pecite 20 minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva.


4 Narežite i ukrasite čokoladom

Kolač izrežite na jednake kvadrate dok je još vruć pa svaki kvadrat još dijagonalno prerežite kako biste dobili trokutiće.


Čokoladu otopite na pari pa kolačiće ili prošarajte čokoladom ili dva ruba umočite u čokoladu. Pustite da se kolač ohladi i uživajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.