Pomiješajte sve suhe sastojke i maslac pa dodajte jaje I žumanjak te umijesite glatko tijesto.
Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto u pravokutni ili kockasti oblik debljine do 1.5 cm. Premažite pekmezom.
Na laganoj vatri rastopite maslac, mlijeko, šećer i vanillin šećer, pustite da zakuha i onda dodajte mljevene i nasjeckane lješnjake pa dobro promiješajte.
Lješnjake svakako ispecite prije dodavanja u smjesu jer će kolaču dati puno intenzivniji okus.
Dobivenu smjesu premažite preko tijesta s pekmezom te pecite 20 minuta u pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva.
Kolač izrežite na jednake kvadrate dok je još vruć pa svaki kvadrat još dijagonalno prerežite kako biste dobili trokutiće.
Čokoladu otopite na pari pa kolačiće ili prošarajte čokoladom ili dva ruba umočite u čokoladu. Pustite da se kolač ohladi i uživajte.