Štrudlice s džemom od višanja

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudlice s džemom od višanja by Shutterstock Shutterstock

Prhke štrudlice s džemom od višanja su apsolutno savršene i ovaj recept ćete čuvati zauvijek.

Sastojci

Broj porcija
12
500 gbrašna (pola glatko, pola oštro)
0,5praška za pecivo
250 gmaslaca
1 žlicašećera u prahu
1vanilin šećer
1 prstohvatsoli
1kiselo vrhnje
250 gdžema od višanja za punjenje

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Izmiksajte maslac sobne temperature s kiselim vrhnjem, šećerom u prahu, soli i vanilin šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i zamijesite glatko tijesto.


2 Oblikujte štrudlice

Tijesto prebacite na pobrašnjen papir za pečenje, pobrašnite ga odozgora i razvaljajte na oblik pravokutnika.


Narežite na 5 traka jednake veličine pa na sredinu svake uzdužno stavljajte džem od višanja. Svaki zaatvorite pa okrenite naopačke da "šav" bude dolje.


Prebacite ih u lim za pečenje na papir za pečenje, zatim ih narežite na veličine po želji.


3 Ispecite

Pecite na 200 stupnjeva 20 minuta. Ne trebaju dobiti boju, trebaju ostati svijetle.


Pečene štrudlice ohladite, zatim posipajte šećerom u prahu. Čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.