Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
U veću posudu stavite meso, pa dodaje luk, češnjak, sodu bikarbonu, sol, papriku, papar i peršin. Rukama dobro promiješajte meso i oblikujte manje kuglice. Neka vam mjera bude jedna žlica. Nauljite malo ruke kako bi lakše oblikovali kuglice te kako se meso ne bi ljepilo za ruke.
U dublji tanjur stavite brašno pa svaku kuglicu uvaljajte sa svih strana.
Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte ulje pa dodaje mesne okruglice. Pecite ih 8 do 10 minuta uz česta okretanja.
Kad su mesne okruglice poprimile lijepu boju, zalijte ih s povrtnim temeljcem i pasiranom rajčicom. Poklopite i ostavite da krčkaju 15 minuta. U umak dodajte bijelo vino pa krčkajte još 10 minuta. Promiješajte, posolite i popaprite po ukusu te sklonite s vatre.
Servirajte uz pire krumpir ili prilog po želji.