Brze ćufte

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Brze ćufte  by Shutterstock Shutterstock
Donosimo vam recept za ukusne zalogaje iz djetinjstva – mesne okruglice ili ćufte. Izostavili smo rižu pa se ove okruglice pripremaju još i brže. Možete ih servirati uz tjesteninu, rižu ili pire krumpir.

Sastojci

Broj porcija
5

Ćufte

500 gmiješanog mljevenog mesa
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
½ žličicesode bikarbone
1 žličicasoli
1 žličica slatke paprike
¼ žličicepapra
1 žlicasvježe sjeckanog peršina
200 goštrog brašna (za uvaljati mesne okruglice)
2 žlicemaslinovog ulja

Umak

250 mlpovrtnog temeljca
200 mlpasirane rajčice
250 mlbijelog vina
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

Ćufte

1Nasjeckajte

Luk i češnjak sitno nasjeckajte.


2Oblikujte

U veću posudu stavite meso, pa dodaje luk, češnjak, sodu bikarbonu, sol, papriku, papar i peršin. Rukama dobro promiješajte meso i oblikujte manje kuglice. Neka vam mjera bude jedna žlica. Nauljite malo ruke kako bi lakše oblikovali kuglice te kako se meso ne bi ljepilo za ruke.


3Uvaljajte

U dublji tanjur stavite brašno pa svaku kuglicu uvaljajte sa svih strana. 


4Ispecite

Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte ulje pa dodaje mesne okruglice. Pecite ih 8 do 10 minuta uz česta okretanja. 

Umak

5Krčkajte

Kad su mesne okruglice poprimile lijepu boju, zalijte ih s povrtnim temeljcem i pasiranom rajčicom. Poklopite i ostavite da krčkaju 15 minuta. U umak dodajte bijelo vino pa krčkajte još 10 minuta. Promiješajte, posolite i popaprite po ukusu te sklonite s vatre. 


6Poslužite

Servirajte uz pire krumpir ili prilog po želji. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.