Ogulite krumpir i većinu narežite na kocke, a jedan krumpir naribajte.
Glavicu luka također narežite na kocke.
Rajčice operite i narežite na kockice. Paprike operite, odstranite im vrh i izdubite.
Nasjecakni luk pirjate u tavi na malo ulja.
Kada luk omekša, dodajte rajčicu i začinite solju i paprom te dodatnim začinima po želji. Pirjajte dok rajčica ne omekša i pusti sok.
U međuvremenu, stavite krumpir narezan na kocke kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte dok ne postane lagano mekan, ali ne previše.
Kada je krumpir skuhan, ocijedite ga i dodajte u smjesu s pirjanim lukom i rajčicom. Dodajte i naribani krumpir.
Pripremljenom smjesom napunite paprike.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Kada su paprike gotove, možete ih poslužiti uz dodatak malo kiselog vrhnja.