Kokos šapice

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice
Kokos šapice

Sastojci

Broj porcija
100
250 gmaslaca (sobne temperature)
250 gšećera
300 gsitnog kokosovog brašna
200 mlulja
100 mlmlijeka
0,5praška za pecivo
glatko brašno po potrebi

Priprema

1 Nauljite kalupiće

Svaki kalupić za šape nauljite. Najlakše i najbrže ćete to učiniti prstima.


2 Umijesite tijesto

Dobro (ručno) izmiješajte maslac, šećer, sitno kokosovo brašno, ulje i mlijeko pa dodajte 3-4 žlice glatkog brašna i 1/2 praška za pecivo.


Postupno dodajte još brašna, sve dok vam se tijesto ne prestane lijepiti za prste. No, tijesto ne smije biti tvrdo.


U svaki kalupić dodajte i utisnite tek toliko tijesta koliko u njega može stati.


3 Ispecite

Kalupiće prebacite na lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 18-24 minute na 160 stupnjeva s uključenim gornjim i donjim grijačem.


Što ih dulje pečete, oni će biti rumeniji. Postupak (punjenja kalupića) i pečenja ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto.


4 Odvojite od kalupa

Po vađenju iz pećnice odmah uzimate jedan po jedan kalupić i njime lagano tucnete o podlogu da bi šapica ispala.


Ohlađene šapice pospite šećerom u prahu.

Keti Č

Ključne riječi