Ušećereni đumbir

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
10h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Ušećereni đumbir

Ovaj jednostavan recept za kandirani đumbir je savršen za sve one koji su u potrazi za poslasticom koja blagotvorno utječe za zdravlje.



Sastojci

Broj porcija
20
170 gsvježeg đumbira
950 mlvode
500 gšećera

Priprema

1Ogulite i narežite đumbir

Započnite guljenjem đumbira, a zatim ga narežite na kolutove debljine oko 1 cm.


2Stavite kuhati đumbir

Oguljeni i narezani đumbir stavite u lonac, napunite ga s otprilike polovicom vode i pojačajte vatru na srednje jaku.


Kuhajte 1 sat, a zatim ocijedite vodu.


3Dolijte vode i dodajte šećer

Ulijte ostatak vode i otprilike 2/3 šećera te kuhajte još 1 sat.


4Ocijedite i uvaljajte u šećer

Ocijedite šećerni sirup i komade đumbira premjestite na tanjur.


Na tanjur uspite ostatak šećera i uvaljajte sve komadiće đumbira tako da su u potpunosti prekriveni šećerom.


Listiće uvaljane u šećer odlažite na pladanj obložen papirom za pečenje.


5Osušite

Ušećerni đumbir stavite sušiti na suho mjesto između 8 i 24 sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.