Zobena kaša s kokosom

Vrijeme pripremePriprema
1min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
6min
KompliciranostTežina
Cijena
Zobena kaša s kokosom by Unsplash Unsplash

Ako volite zobenu kašu za doručak, ali vam je dosadila klasika, ovo je dobra ideja.

Sastojci

Broj porcija
2
70 gzobenih pahujica
400 mlmlijeka
1 prstohvatsoli
5 žlicakokosa (ribanog, kao za čupavce)
2 žlicemeda (može neki blaži poput cvjetnog da se bolje osjeti kokos)

Priprema

1Pripremite kašu

Pomiješajte sve osim meda u srednjem loncu. Pustite da zavrije, a zatim smanjite na najmanju temperaturu.


2Skuhajte

Kuhajte otklopljeno 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje dok se kaša ne zgusne. Potom maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.


3Poslužite

Podijelite kašu u dvije posudice. Svaku porciju prelijte s pola žlice meda te dodajte orašaste plodove i voće po želji.


Ako želite, med možete umiješati u kašu kad se malo prohladi, ali i zamijeniti ga agavinim sirupom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.