Burek

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Burek

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

300 gmljevenog miješanog mesa (a može i samo junetina)
2 režnjačešnjaka
1crveni luk
sol, papar

Priprema

1 Tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto (voda po osjećaju) i pustite da odstoji pola sata. Prije toga ga nauljite i pokrijte prozirnom folijom.


Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, pouljite i pustite da opet malo odstoji. U međuvremenu pripremite nadjev.


2 Nadjev

U posudu dodajte meso, začine, sitno narezani češnjak i luk i te dobro promiješajte.


3 Smotajte burek

Tijesto rukama razvucite, otkinite deblje krajeve, malo pouljite te rasporedite nadjev.


Rolajte s jedne i druge strane. Pitu stavite u nauljeni lim za pečenje, pouljite i pecite na 200 stupnjeva 25 do 30 minuta.


Pečenu pitu malo poškropite vodom.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶