Karamelizirani lješnjaci

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
27min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Karamelizirani lješnjaci

Karamelizirane lješnjake možete koristiti kao ukusan dodatak slasticama ili ih poslužiti kao grickalice.

Sastojci

Broj porcija
5
250 gprženih lješnjaka
100 gšećera
100 mlvode

Priprema

1Stavite sastojke u lonac

U lonac na umjereno jakoj vatri dodajte pržene lješnjake, šećer i vodu.


Miješajte smjesu dok se šećer ne kristalizira.


Šećer će se prvo otopiti i u početnoj fazi ćete dobiti ušećerene lješnjake.


2Smanjite vatru

Nastavite miješati smjesu i smanjite jačinu vatre na laganu.


Lješnjaci će postepeno preći u karamelizirani oblik.


Kad lješnjaci dobiju lijepu karameliziranu boju, maknite lonac s vatre.


3Ohladite

Prebacite karamelizirane lješnjake na papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohlade.


4Poslužite

Karamelizirane lješnjake možete koristiti kao ukusan dodatak slasticama ili ih poslužiti kao grickalice.