Slunjska masnica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Slunjska masnica

U epizodi Slatke kuharice Petra Jelenić posjetila je Slunj, točnije Rastoke, gdje ju je ugostila "čuvarica tradicije" gospođa Anka Magdić. Anka joj je pokazala kako se priprema slunjska masnica - hrskavo tijesto punjeno nadjevom od sira, koje je i danas u tom kraju omiljeno.

Sastojci

Broj porcija
30

Tijesto

1jaje
1 prstohvatsoli
300 mlvode
700 gbrašna

Nadjev

3jaja
Sol po potrebi
300 mlvode
700 gbrašna

Priprema

1 Pripremite tijesto

Pomiješajte jaje, sol i vodu pa dodajte malo po malo brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Podijelite u dva dijela pa izradite i premažite uljem. Ostavite oko pola sata da odmori.


2 Pripremite nadjev

U jaja dodajte sol, skorup i sir pa dobro izradite.


3 Nadjenite tijesto

Na pobrašnjeni stolnjak stavite tijesto. Malo pouljite pa razvucite u svim smjerovima. Rasporedite pola nadjeva po cijeloj površini tijesta. Savijte masnicu. Prebacite u nauljeni protvan.


Ponovite s drugim mlincem (tijestom).


4 Ispecite

Masnicu nauljite pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Peče se 30-40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.