Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite četvrtasti pleh od 20 cm ili onaj dublji duguljasti za pečenje kruha, to će vam trebati kasnije, za pečenje.
U tavi prepržite slaninu dok ne postane hrskava i smeđa. Kada je gotova, stavite slaninu na papirnate ubruse da se riješite viška masnoće, no ne morate ako vam ne smeta.
U veću zdjelu stavite mlaćenicu, kukuruz i jaje. Dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte smjesu od mlaćenice i miješajte dok ne postane glatka (nemojte pretjerano tući).
Ubacite izmrvljenu prženu slaninu i izlijte u pripremljenu tepsiju i poravnajte vrh. Pecite dok vrh ne porumeni, za što će biti potrebno 30 do 35 minuta. Ohladite na otprilike pola sata, a zatim režite šnite i poslužite.