Kukuruzni kruh sa slaninom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzni kruh sa slaninom by Shutterstock Shutterstock

Recept legendarne Tine Turner.

Sastojci

Broj porcija
4
6 šnitaslanine
230 gmlaćenice
230 gkukuruza iz konzerve
1jaje
230 gžutog kukuruznog brašna
230 gglatkog pšeničnog brašna
3 žlicešećera
1 vrećicapraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
ulje, sol

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite četvrtasti pleh od 20 cm ili onaj dublji duguljasti za pečenje kruha, to će vam trebati kasnije, za pečenje.


U tavi prepržite slaninu dok ne postane hrskava i smeđa. Kada je gotova, stavite slaninu na papirnate ubruse da se riješite viška masnoće, no ne morate ako vam ne smeta.


U veću zdjelu stavite mlaćenicu, kukuruz i jaje. Dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte smjesu od mlaćenice i miješajte dok ne postane glatka (nemojte pretjerano tući).


Ubacite izmrvljenu prženu slaninu i izlijte u pripremljenu tepsiju i poravnajte vrh. Pecite dok vrh ne porumeni, za što će biti potrebno 30 do 35 minuta. Ohladite na otprilike pola sata, a zatim režite šnite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.