Prosijte brašno, dodajte sol i sa strane poslažite kockice maslaca. U sredini napravite jamicu.
Zagrijte svu količninu mlijeka (neka bude malo toplije od mlakog). Starter razmutite u pola količine mlijeka i stavite u onu jamicu koju ste napravili. Neka stoji pola sata.
Sad lagano razmućeni kvasac umjesite s brašnom i maslacem i polako dodajte ostatak mlijeka. Umijesite glatko tijesto (bit će tvrđe i žilavije, ali tako mora biti ). Kada ste umijesili, neka miruje cca 40 minuta.
Režite komade tijesta i oblikujte što želite. Ne moraju biti pereci, ali oku su najljepši.
Stavite vodu da zavrije , dodajte sol i sodu, ali malo se odmaknite od lonca jer je reakcija vrlo burna. Stavite perece u kupku i kuhajte ih dok ne isplivaju.
Šupljom žlicom ih odmah stavite na pek papir, malo razrežite, posipajte krupnom soli i pecite dok ne budu ovako rumeni kao gore na slici.
Uživajte!