Ciambelle iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Ciambelle iz pećnice
Obično se prže u ulju ali ovo je zdravija varijanta dizanog tijesta. Mekane i mirisne!

Sastojci

Broj porcija
12
100 gmlijeka
100 gvode
20 gsvježeg kvasca
300 gglatkog brašna
200 goštrog brašna
40 gmaslaca
1jaje
80 gšećera
½ žličicesoli
vanilija, korica limuna i naranče

Priprema

1 Napravite tijesto

Ugrijte mlijeko, vodu, žličicu šećera i razmutite kvasac.


U veću zdjelu stavite brašno, u sredinu jaje , šećer, sol i vodu s mlijekom i kvascem.


Mijesiti pa dodati i otopljeni maslac i mirise. Nek se diže 2h.


2 Oblikujte

Razvucite tijesto na par cm debljine i čašom promjera 7-8 cm radite krugove, a u sredini radite male krugove čepom kakve boce.


Na pleh stavite papir za pečenje pa ih slažite.


Nek se diže jos 1 sat.


3 Pecite

Pecite na 180°C 10-ak minuta.


Vruće umočite gornju stranu u malo vode s rakijom ili rumom pa u šećer. U slast!

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog