Slani keksi s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Slani keksi s parmezanom
Odlično i zdravo uz aperitiv ili salatu

Sastojci

Broj porcija
40
100 gsvježe ribanog parmezana
180 goštrog brašna
120 gmaslaca sobne temperature
2žumanjka
1 žličicasoli

Priprema

1 Tijesto

U zdjeli pomiješajte parmezan i maslac pa dodajte brašno i sol te pomiješajte.


Dodajte i žumanjke pa umijesite, ali ne dugo da ne postane gumenasto.


Podijelite tijesto na nekoliko dijelova i napravite od njih par kobasica 3 cm promjera.


Staviti ih u celofan i u frižider na 1 sat ili u led na 15 minuta - da se maslac stvrdne pa je lakše pravilno rezati kekse.


2 Pečenje

15 minuta prije nego će se peći ugrijte pećnicu na 180°C.


Izrežite kekse na 1 cm debljine i stavite na papir za pečenje na pleh.


Pecite 15-ak minuta, kad pozlate gotovi su.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog