Krekeri s makom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Krekeri s makom by Shutterstock Shutterstock

Recept za ukusne, domaće krekere s makom. Brzi za pripremu, originalni i odlični za posluživanje uz umake po želji.

Sastojci

Broj porcija
80
280 gglatkog brašna
50 gribanog sira (parmezan)
100 gmaslaca
250 mlvode
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli
2 žlicemaka
1jaje

Priprema

1 Pripremite tijesto

Pomiješajte brašno, sir, narezani maslac, prašak za pecivo, mak i razmućeno jaje (ostavite malo jajeta za premazivanje).


Zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.


2 Razvaljajte tijesto

Tijesto razvaljajte, izrežite na kockice veličine 3-4 cm i premažite ostatkom jajeta.


3 Pecite

Kockice tijesta stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pecite na 180°C, 10 minuta.


Servirajte uz hummus ili neki drugi umak po želji, ali i razne suhomesnate nareske i sireve.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.