Sendvič s mortadelom Anthonyja Bourdaina

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Sendvič s mortadelom Anthonyja Bourdaina

Bourdainov sendvič s mortadelom radi se sa samo pet sastojaka - trebat će vam kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru, majoneza i Dijon senf, mortadela i Provolone sir, a rezultat je nevjerojatno sočan sendvič, prepun okusa.

Sastojci

Broj porcija
1
1kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru
6 šnitamortadele
3 šniteProvolone sira
1 žličicamajoneze
1½ žličiceDijon senfa

Priprema

1 Prepecite mortadelu

Zagrijte tavu pa na njoj prepecite dvije šnite mortadele koje ste složili na hrpicu, kako bi mortadela bila hrskavija. Pržite oko dvije minute.


2 Dodajte sir

Mortadelu okrenite, skupite i na dvije hrpice mortadele dodajte jednu šnitu sira pa pecite dok se sir ne otopi. Isto ponovite s preostalim šnitama mortadele i sira.


3 Tostirajte pecivo

Pecivo prepolovite i tostirajte ga u istoj tavici u kojoj ste prepekli mortadelu.


4 Premažite senfom i majonezom

Prepolovljene kajzerice premažite senfom i majonezom. Jednu polovicu premažite senfom, a drugu majonezom, ili senf i majonezu pomiješajte pa time premažite obje polovice.


5 Složite sendvič

Hrpice mortadele sa sirom posložite jednu na drugu i dodajte ih u pecivo, a sendvič pojedite dok je još topao.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.