Još jedan soparnik iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Još jedan soparnik iz pećnice

Tradicionalno jelo iz Poljica.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

500 gglatkog brašna
3 žlicemaslinovog ulja
½ žličicesoli
250 mlmlake vode

Nadjev

700 goprane blitve narezane na trake
1 žličicasoli
1 stručkmladog luka
4 režnjačešnjaka
3 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od svih sastojaka umijesite tijesto i neka odstoji 15 minuta.


2 Napravite nadjev

U međuvremenu nasjeckajte opranu blitvu na trake i stavite je u veću zdjelu pa dodajte mladi luk narezan na komadiće, češnjak i sol pa obilato zalijte maslinovim uljem.


3 Oblikujte i nadjenite tijesto

Tijesto podijelite u 2 dijela i tanko razvuciteprvu polovicu.


Pouljite pleh i stavite tijesto, a na njega nadjev. Gore stavite i drugu polovicu razvučenog tijesta.


4 Ispecite

Napravite uvinute rubove, izbockajte i pecite oko pola sata na 180°C.


Gotov soparnik premažite mješavinom maslinovog ulja s par režanja sjeckanog češnjaka i malo soli.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog