Domaći hrskavi luk

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći hrskavi luk by Shutterstock Shutterstock

Popularan i ukusan dodatak jelima koji "svako jelo podiže na novu razinu". Jednom kada probate domaći, više se nećete vraćati na kupovni.

Sastojci

Broj porcija
4
2 glavicežutog ili ljubičastog luka
1 žlicabrašna
ulje za prženje
sol po želji

Priprema

1 Pripremite luk

Luk narežite na jako tanke ploške ili polumjesece (idealno mandolinom).

Uvaljajte ga u brašno - to će mu pomoći da postane dodatno hrskav.


2 Zagrijte ulje i pržite

Zagrijte ulje u loncu ili dubokoj tavi i pržite luk u manjim količinama dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav.


3 Ocijedite i začinite

Izvadite ga na papirnati ubrus da se ocijedi. Posolite tek kad se malo ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.