Kvasac i šećer pomiješajte s toplim mlijekom pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac i ostale sastojke pa zamijesite tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše da tijesto ne bude pretvrdo.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se udvostruči, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Za to vrijeme pripremite premaz tako da čvarke sameljete s masti, soli i paprom (nemojte dodavati sol ako su čvarci sami po sebi već dovoljno slani).
Tijesto izvaljajte, premažite premazom od čvaraka te preklopite. Ponovite to tri do četiri puta.
Režite okrugle pogačice, a možete i jednostavnije - na kocke, pa nećete imati otpadaka od tijesta.
Premažite jajetom ili žumanjkom koji ste pomiješali s malo mlijeka, pa pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.