Pita s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pita s tikvicama by Selma Omerbegović Selma Omerbegović

"Pita s tikvicama - lagana, sočna i savršena za ove ljetne dane", piše naša čitateljica Selma Omerbegović, koja je recept za pitu objavila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6
1glavica luka
1crvena paprika
50 gbrašna
2 žličicesoli
50 gkukuruznog brašna
1jaje
100 mlvode
malo palente
malo ulja

Priprema

1 Pripremite tikvice

Tikvice najprije operite, a zatim im odrežite krajeve i naribajte ih na tanke kriške. Prebacite ih u zdjelu.


2 Nasjeckajte luk i papriku

Glavicu luka sitno nasjeckajte i dodajte u zdjelu s tikvicama. Isto napravite i s crvenom paprikom - nasjeckajte ju na kockice i dodajte tikvicama.


3 Dodajte brašno i sol

U zdjelu s povrćem dodajte brašno i žličicu soli, koje ste prethodno sjedinili u manjoj zdjelici. Dodajte i kukuruzno brašno, jaje i vodu. Sve to zajedno dobro sjedinite.


4 Prebacite u posudu za pečenje

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje i u nju ravnomjerno rasporedite smjesu. Pospite palentom te dodajte malo ulja i žličicu soli.


5 Ispecite

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 35 minuta. Gotovu pitu prvo ohladite, a zatim narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.