Čokoladni brownie s lješnjacima i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni brownie s lješnjacima i cimetom
Sjećate se onog filma "Le chocolat" s Juliette Binoche i Johnny Deppom? Ovaj brownie s čokoladom i cimetom ko' da je iz te chocolaterie izašao..

Sastojci

Broj porcija
10
120 gpoprženih i grubo nasjeckanih lješnjaka
200 gčokolade za kuhanje
150 gmaslaca
2jaja
100 gšećera
150 gbrašna
2 žlicecimeta
1 žlicaruma
vanilija
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Napravite smjesu

Popržite lješnjake da dobiju lijepu boju. Na pari otopite čokoladu i maslac.


U zdjeli miksajte jaja, šećer i cimet do pjenaste smjese kojoj treba dodati otopljenu čokoladu i maslac.


Pa onda i brašno i sol. Na kraju stavite grubo nasjeckane lješnjake.


2 Pecite

Pouljite i pobrašnite kalupe i stavite peći 15 - 20 minuta na 180°C u već ugrijanu pećnicu.


Ovdje su korišteni mini kalupi, ali može i jedan normalan lim za pečenje, pa se kasnije brownieji režu na kocke.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog